31 Mart 2012 Cumartesi
Bosch Ümraniye Servisi
bir şekilde yanyana gelmiş birtakım tuhaf özellikli insanların hayatından bir kesit okuyoruz. muhteşem neyzen batın'ın, hikayenin bir yerlerinde adı geçiyor, oğlu çıkıyor ortaya filan, peki nereye bağlandı bu süreç? tek maksat biraz sufizm esintisi katmak mıydı? "bakın ben ne güzel tasvir ediyorum tanrı'yı" demek miydi? tamam çok güzel olmuş eyvallah. kitabın çok esaslı bir unsuru zaten bu. fakat neden öyle harcandı zahir? maksat halkın cahilliğini yansıtmaktıysa, tek yolu bu muydu?
Bosch Ümraniye Servisi
muhteşem neyzen batın kitaba sonradan eklenmiş gibi geliyor bana, davut'un ölmemesi gerekiyordu, sayın yazar onu kurtarmak için böyle bir karakter icad etti ve kitabın önceki bölümlerinde uygun yerlere bu karakteri yerleştirerek olayı bütünlediğini düşündü.
ayrıca biz neden bin sayfa boyunca eflatun'un malum sesin kaynağını arama sürecini okuduk? 10 ya da 20 değil, saymıştım unuttum ama en az 50 sayfa okuduk biz o süreci.
kitabın sonu benim için hayal kırıklığıydı. eflatun'un yolunu aradığı o beşbin sayfa gibi gelen 50 sayfaya bu yüzden mi katlandık?
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder